PŘES 100 000 PRODUKTŮ

BEZPEČNÉ NÁKUPY

ATRAKTIVNÍ CENY

PROFESIONÁLNÍ PORADENSTVÍ

Nav switch
Menu

Jak vytvořit wellness zónu ve vlastní koupelně?

 prostorná koupelna s wellness zónou

Navzdory spěchající realitě stále více lidí si cení zdravého životního stylu a jsou ochotni do sebe investovat. Jedním z prvků, které mohou zlepšit vaši psychickou i fyzickou kondici, je wellness. Takový relaxační koutek si můžete vytvořit i ve vlastní koupelně! Jak zařídit wellness zónu v koupelně? Zde je několik praktických tipů.


Na co myslet při plánování wellness zóny ve vlastní koupelně?

Vytvoření vlastní wellness zóny vyžaduje náležitou přípravu. Vyplatí se začít s osvětlením koupelny, protože ovlivňuje náladu a atmosféru. Investujte do LED lamp, které poskytují delikátní světlo. U této technologie můžete zvážit i použití LED pásků, které vám umožní měnit barvu světla podle vašich potřeb a nálady. Závěsné modely v podobě kruhů se budou dobře hodit ve velké koupelně – protože ty efektivně rozptylují světlo.

Důležitým prvkem jsou také koupelnové keramické obklady, které dokážou poskytnout komfort a zároveň působit esteticky. V nabídce je široký výběr dlažeb v různých vzorech, barvách a velikostech, včetně modelů se zvýšenou odolností proti oděru, vlhkosti, ale i s protiskluzovým povrchem. Mezi oblíbené vzory patří imitace kamene, dřeva, betonu a mozaiky.

Dekor je stejně důležitý. Při výběru nábytku, doplňků a dekorací do koupelny pamatujte na to, že by měly tvořit harmonický celek. Vsaďte na přírodní materiály, jako je dřevo nebo kámen, které v koupelně vytváří příjemnou atmosféru. Rostliny také budou dobrým nápadem, protože interiér opticky oživí a vnesou do něj svěžest, i když budou umělé.

volně stojící vana u velkého oknavolně stojící vana u velkého okna

Vana pro domácí SPA

Srdcem vaší wellness zóny by mělo být místo, kde můžete pečovat o své tělo a zároveň zklidnit mysl. Tyto potřeby jistě uspokojí správně vybraná vana. Můžete se rozhodnout pro volně stojící vanu, která dodá vaší koupelně elegantní styl a umožní vám relaxaci. Hydromasážní model navíc uvolní napjaté svaly a podhlavník ve vaně bude skvělým doplňkem pro zpříjemnění odpočinku.

Pokud nemáte možnost dát do koupelny vanu, můžete zvolit kabinu s bohatě vybaveným sprchovým panelem. Toto řešení vám poskytne nejen relaxační sprchu, ale také různé masážní a aromaterapeutické funkce.

Vybavení koupelny, se kterým si vytvoříte privátní wellness zónu

Vybavení koupelny doplňky má velký vliv na vytvoření jedinečné atmosféry. Přírodní materiály jako dřevo a kámen jsou součástí aktuálních trendů. Rozložte dřevěné police a košíky, kam budete ukládat kosmetiku a koupelnové doplňky. Za zvážení stojí také věšák na ručníky vyrobený ze dřeva nebo bambusu, který bude dokonalým doplňkem koupelny ve stylu spa.

světlá koupelna s nástěnnou vanou a teracovou dlažbousvětlá koupelna s nástěnnou vanou a teracovou dlažbou

Relaxační náladu při koupeli jistě umocní vůně. Jemné aroma bílých květů, levandule nebo dřevěných nót v podobě svíček nebo difuzéru je hitem! V koupelně s wellness zónou se také vyplatí mít doplňky, které vám pomohou udržet pořádek, například koše na prádlo, police, organizéry nebo hotové sady doplňků. Dbejte na jejich styl a barvy, aby ladily s celým uspořádáním koupelny.

Vytvoření wellness zóny ve vlastní koupelně může být jednodušší, než si myslíte. Promyšlený výběr materiálů, osvětlení, dekorů a vybavení vytvoří relaxační atmosféru, která bude mít pozitivní vliv na vaši psychickou i fyzickou kondici.

Předchozí Ekologická koupelna s bateriemi Ferro!

Koupelna podobně jako kuchyně je místem v domě, kde spotřebujeme nejvíce vody. Přírodní zdroj, jehož nedostatek je již nyní pociťován na mnoha místech po celém světě. K záchraně naší planety může přispět každý z nás, a i když se to nezdá, není to až tak těžký úkol, protože stačí správné návyky a investice do moderních technologií v úsporných koupelnových baterií. Objevte nabídku Ferro-baterií z řady Verdeline, které vám umožní šetřit vodou a snižovat spotřebu energie nutnou k jejímu ohřevu, což výrazně snížuje náklady domácnosti.

Následující Černá baterie – recept na moderní koupelnu

Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

Stojí za přečtení

  • Jak opticky zvětšit malou koupelnu? 7 způsobů
    Jak opticky zvětšit malou koupelnu? 7 způsobů

    Malá koupelna vyžaduje nejen velmi přesné funkční uspořádání, ale také důležité estetické úpravy. Díky nim bude i malá místnost působit prostorně. Poradíme vám, jak můžete malou koupelnu opticky zvětšit.

    Čtěte dál
  • Stylové osvětlení koupelny. Působivé i praktické
    Stylové osvětlení koupelny. Působivé i praktické

    Dobře navržené osvětlení koupelny by mělo kombinovat tři aspekty: centrálnost, funkčnost a dekorativnost. Přestože v menší místnosti může být náročné najít správné řešení (obzvlášť z estetického hlediska), známe osvědčené způsoby, jak vybrat dokonalé osvětlení do koupelen v různých stylech.

    Čtěte dál
  • Organizéry do koupelny – cesta k funkčnímu využití prostoru
    Organizéry do koupelny – cesta k funkčnímu využití prostoru

    Koupelnové organizéry v sobě spojují několik neocenitelných výhod. Výrazně zvětšují úložný prostor. Umožňují zlepšit organizaci koupelny a zařídit tak funkčnější interiér bez velkých nákladů. Jsou také skvělými spojenci při udržování pořádku. Díky nim budete mít veškerou kosmetiku, toaletní potřeby nebo čisticí prostředky vždy po ruce a současně ne nutně na očích.

    Čtěte dál
  • Koupelna ve stylu Bali – jak ji zařídit?
    Koupelna ve stylu Bali – jak ji zařídit?

    Tropická vegetace, přírodní materiály, uklidňující barvy a uspořádání napomáhající najít vnitřní klid. Toto není popis moderního lázeňského resortu, ale nástin koupelny inspirované jedinečnou atmosférou Bali. Jak si můžeme takové aranžmá vytvořit u sebe doma? Zde je několik návrhů!

    Čtěte dál